Naslovnica » Portfolio » #generacija

#generacija

POSTAVLJENO:2017. Teatar Tirena, Zagreb, Hrvatska

#generacija” bavi se utjecajem tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života. Nove generacije gotovo od rođenja imaju pristup internetu i virtualnom svijetu – normalno je voditi svojevrsan paralelni život na društvenim mrežama. “#generacija”promatra stvarnost u kojoj je ljudska interakcija uživo sve rjeđa. Kroz priču pratimo Iskru, djevojku koja većinu vremena provodi online. Postavlja se pitanje kako svijet bezbrojnih opcija u kojem smo sve manje u dodiru sa fizičkom stvarnošću utječe na pojedinca i kako se u tom svijetu nositi s emocijama.

LIKOVI: Iskra i Operativni sustav Božo

 

ISKRA: Što se dogodi ako odeš offline? 

OS: Ne razumijem pitanje. 

ISKRA: Da sad sve isključim, što bi se dogodilo? 

OS: Ne razumijem pitanje. 

ISKRA: Kako ne razumiješ pitanje? Što bi se dogodilo da odem offline? 

OS: Off-line. Engleski termin. Značenje. Nepovezan s računalnim sustavom, nepovezan s internetom, izvan kontrole računalnog sustava. 

ISKRA: Znači da te sad isključim zapravo se ništa ne bi dogodilo. 

OS: Nije preporučljivo isključiti sustav. Isključeni sustav ne može se redovito ažurirati. Isključenje sustava je opasno Vaša GPS lokacija postaje nepoznata. U slučaju visokih stupnjeva opasnosti nadležni organi bit će vas u nemogućnosti locirati. Isključenje sustava dovodi do potpune izolacije pojedinca zbog nemogućnosti ispostave poruka i kontaktiranja drugih pojedinaca. 

KONTAKT