Naslovnica » Portfolio » Nevidljivo

Nevidljivo

POSTAVLJENO:2022., Teatar Tirena, Zagreb, Hrvatska

Neva ima devet godina, ide u treći razred i po treći se put preselila. Treći put mora krenuti u novu školu i pronaći nove prijatelje, jer su njeni roditelji glazbenici dobili novi posao. Već prvog dana nastave dogodi se ono čega se najviše bojala – svi iz razreda se već jako dobro poznaju i na odmoru se igraju bez nje… Vrijeme prolazi, a Neva se osjeća sve nevidljivije i usamljenije.

Osjeća se toliko usamljeno da jednog dana izmašta prijatelja. Zajedno s njim pokušava pronaći lijek protiv nevidljivosti. Kroz uzbudljive tajnoagentske avanture uz klasičnu glazbu koja je dio njene svakodnevnice i otvara beskrajne prostore mašte, Neva se osnažuje i postaje hrabrija. Postaje VIDLJIVA.

LIKOVI: Neva, Vatroslav, Lukas

 

NEVA: Ponijela sam pozivnice u školu, ali nisam ih se usudila podijeliti… Danas sam se opet osjećala nevidljivo. Najbolje bi bilo da uopće ne slavim rođendan ili da se pravimo da ga uopće nemam. Najbolje bi bilo da je moj rođendan nevidljiv poput mene…

Vatroslav protestira. 

NEVA: Nisam vidljiva! U školi me već tjednima nitko ne vidi. Sigurno ne bi ni primijetili da prestanem dolaziti na nastavu. I na plesu sam nevidljiva… I dalje sam u zadnjem redu. Dođe mi da se ispišem. Tko je još čuo za nevidljivu plesačicu! Dobra večer dame i gospodo, predstavljamo vam Nevidljivu Nevu! Možda je ne vidite, ali ona pleše, časna riječ! 

KONTAKT