Naslovnica » Praizvedba teksta “Nevidljivo”

Praizvedba teksta “Nevidljivo”

U Zagrebu je u Teatru Tirena 21. studenog 2021. praizveden tekst “Nevidljivo” koji se bavi usamljenošću i imaginarnim prijateljima, a namijenjen je predškolcima i učenicima nižih razreda osnovne škole.

Neva ima devet godina, ide u treći razred i po treći se put preselila. Treći put mora krenuti u novu školu i pronaći nove prijatelje, jer su njeni roditelji glazbenici dobili novi posao. Već prvog dana nastave dogodi se ono čega se najviše bojala – svi iz razreda se već jako dobro poznaju i na odmoru se igraju bez nje… Vrijeme prolazi, a Neva se osjeća sve nevidljivije i usamljenije.

Osjeća se toliko usamljeno da jednog dana izmašta prijatelja. Zajedno s njim pokušava pronaći lijek protiv nevidljivosti. Kroz uzbudljive tajnoagentske avanture uz klasičnu glazbu koja je dio njene svakodnevnice i otvara beskrajne prostore mašte, Neva se osnažuje i postaje hrabrija. Postaje VIDLJIVA.

Predstava “Nevidljivo” bavi se usamljenošću i fenomenom imaginarnih prijatelja pomoću kojih djeca često prorađuju nešto što ih muči. Klasična glazba je u predstavi važan element – inspirativna početna točka koja djecu uvodi u svijet igre i mašte.

U predstavi koju je režirala Tihana Strmečki igraju Nina Vidan i Filip Sever, a ostatak autorskog tima čine glazbeni suradnik Darko Horvat, kostimografkinja Tihana Cizelj, scenografkinja Iva Milley, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić te dizajnerica Ana Goja.

KONTAKT