Naslovnica » The Routledge Companion to Applied Performance

The Routledge Companion to Applied Performance

Nedavno je izdana knjiga o primijenjenom kazalištu “The Routledge Companion to Applied Performance” koja se sastoji od dva dijela. U prvi dio, “Volume one – Mainland Europe, North and Latin America, Southern Africa, and Australia and New Zealand” uvršten je tekst “Theatre against violence, action in classrooms” koji su napisale Ines Škuflić, Maja Sviben i Nina Horvat.
Ines, Maja i Nina pisale su o interaktivnim i odgojnim predstavama Teatra Tirena čije su ujedno i autorice – “Pravo na grešku”, “2042.”, “Uštekaj komp, uštekaj mozak”, “Laž” i “D(n)o dna”.
Predstava “Pravo na grešku” autora Ive Gruić, Ines Škuflić-Horvat i Damira Miholića je 1998. bila prva interaktivna predstava s punim sudjelovanjem publike u Hrvatskoj, a bavila se integracijom maloljetnih delikvenata. Interaktivne predstave “2042.” i “Uštekaj komp, uštekaj mozak” autorice Maje Sviben bavile su se fizičkim i cyber nasiljem, a predstave “Laž” i “D(n)o dna” koje dramaturški potpisuje Nina Horvat prevencijom ovisnosti o drogama i alkoholu.

KONTAKT