Naslovnica » Zbirka dramskih tekstova za tinejdžere “U mojoj glavi

Zbirka dramskih tekstova za tinejdžere “U mojoj glavi

U Biblioteci Teatra Tirena objavljena je zbirka Nininih dramskih tekstova za tinejdžere! Zbirka “U mojoj glavi” sadrži 4 naslova postavljena u Teatru Tirena – “U mojoj glavi”, “Drugačiji”, “#generacija” i “D(n)o dna”.

Dramski tekstovi uvršteni u zbirku suvremenog su vokabulara i bave se raznovrsnim temama važnim za odrastanje kao što su mentalno zdravlje, tolerancija, maloljetnička konzumacija alkohola i utjecaj tehnologije na svakodnevni život. 

Nina je u zadnjih nekoliko godina svoj rad usmjerila upravo na tinejdžere, najzapostavljeniju kazališnu publiku te kontinuirano odabire aktualne teme koje obrađuje na suvremeni način, blizak ciljanoj publici.

“Kazalište danas ima vrlo težak zadatak – natjecati se s medijima koji imaju mnogo veće mogućnosti. Da bi opstalo, kazalište treba publiku, a publiku treba odgajati. Smatram da je ključ u tome da se mladoj publici ponudi aktualan i zanimljiv sadržaj koji ih se tiče. Iako je riječ o dobi koja je ključna za odgoj i razvoj kazališne publike, najmanje se predstava postavlja upravo za tinejdžere. Adolescencija je razdoblje u kojemu se počinju donositi samostalne odluke i razvijati afiniteti prema kulturnim sadržajima, a tinejdžeri su uglavnom prepušteni adaptacijama lektirnih naslova, koji su zapravo predstave za odrasle.” – kaže Nina.  

S Ninom su istraživali i proizvodili Tina Hofman, Marijana Matoković, Selma Mehić, Andrej Kopčok, Paola Slavica, Goran Guksić, Veno Parašilovac, Nikolina Ljuboja, Ivan Bošnjak, Lidija Kraljić, Matej Đurđević i Matko Buvač. 

Zbirku možete naručiti putem web shopa Teatra Tirena!

KONTAKT