Naslovnica » Zbirka igrokaza “Pobuna likova”

Zbirka igrokaza “Pobuna likova”

Tri Ninina igrokaza za djecu i mlade uvrštena su u novu zbirku igrokaza Teatra Tirena “Pobuna likova” – “Tajna škola za tajne agente”, “Velika sretna obitelj” i “Pobuna likova” po kojoj je zbirka i dobila ime.

O zbirci: 

U Hrvatskoj je 880 osnovnih škola, od kojih gotovo svaka ima dramsku grupu, čiji su voditelji uvijek u potrazi za novim tekstovima. Urednice Biblioteke Tirena Ines Škuflić-Horvat, Maja Sviben i Nina Horvat su zbog kroničnog nedostatka suvremenih dramskih tekstova za djecu i mlade osmislile novu zbirku igrokaza. 

Tekstovi uvršteni u zbornik igrokaza „Pobuna likova“ suvremenog su vokabulara i bave se raznovrsnim temama. U njemu ćete tako pronaći likove iz bajke koji dižu pobunu, jedno klupko vune koje je odlučilo klupkati, osjećaje koji pokušavaju živjeti u harmoniji jedni s drugima, pingvine koji putuju oko svijeta, studenta koji je spreman umrijeti za umjetnost, tinejdžere koji odrastaju i suočavaju se s raznim problemima, tajne agente i još mnogo, mnogo toga.

Tekstove je napisalo devet različitih autora – Kristina Gavran, Nina Horvat, Jona Jovanović, Jelena Kovačić, Iva Milley, Magdalena Romer, Ines Škuflić-Horvat, Marija Šorša i Katarina Šulc.
Posebnost Biblioteke Tirena jest objavljivanje tekstova koji su uglavnom nastali devising metodom (skupno osmišljavanje kazališta) kroz improvizacije u radu s dramskim grupama ili na Tirenininim radionicama dramskog pisanja. Ovom se zbirkom želi dramskim grupama diljem Hrvatske omogućiti veći izbor aktualnih i dobno primjerenih dramskih tekstova na kojima mogu raditi. Nadamo se da će atraktivnost i aktualnost tema kojima se tekstovi bave, djecu i mlade potaknuti i na čitanje.
Zbirka “Pobuna likova” može se kupiti u web shopu Teatra Tirena.

KONTAKT